Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Kyiv Food Market

На початку цього року Kyiv Food Market придбала компанія «Укемоті», яка належить донькам ексміністра Миколи Злочевського, повідомляє УП.

Як фудкорт із закладами харчування Kyiv Food Market на Арсенальній належить рестораторам Алексу Куперу та Михайлу Бейліну. Сама ж будівля, яку орендують ресторани, тривалий час була у власності компанії А Development.

На момент угоди «Укемоті» була оформлена на іншу особу, але навесні компанія офіційно стала власністю Анни й Каріни Злочевських.

Сума угоди публічно не оголошувалась. Ринкова вартість цієї нерухомості починається від 2 тисяч доларів за квадратний метр. Виходячи з цього, весь Food Market міг обійтись новим власникам у суму від 3,6 мільйона доларів.

Хто такий Злочевський?

Злочевський був депутатом від Партії регіонів, у 2010-2012 роках, за часів президентства Януковича, обіймав посаду міністра екології.

2020 року Злочевському оголосили підозру у справі про рекордний на той час хабар у 5 мільйонів доларів. НАБУ заявило, що троє осіб намагалися підкупити керівника антикорупційної прокуратури, аби той закрив кримінальне провадження, в якому фігурував ексміністр.

Зрештою, Злочевський пішов на угоду зі слідством, заплативши штраф і перерахувавши гроші на дрони для ЗСУ.

Торік інша компанія доньок Злочевського — «Системойлінженіринг» — придбала майнові права на офіс збанкрутілого банку «Аркада».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button