Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23565 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Голосіївському парку поряд з центральним входом заклали Алею пам’яті захисників України, які були страчені у російському полоні у ніч з 28 на 29 липня 2022 року в Оленівці.

Родини загиблих посадили 53 кущі калини на честь кожного героя – на кожному із них повʼязали жовто-блакитні стрічки. На заході був присутній військовослужбовець Асан Ісенаджиєв, який перебував у бараці, де була вчинена масова страта. Асану тоді пощастило вижити і він повернувся з полону.

Олександр Кісілішин, колишній військовослужбовець «Азову», у коментарі ICTV розповів, що трагедія стала нагадуванням про те, що з росіянами не можна мати ніяких домовленостей. Родичі загиблих обʼєднались у громадську організацію та вже зібрали підписи під петицією про встановлення дня памʼяті вбитих в Оленівці.

Ініціаторка створення алеї депутатка Київради Олеся Пинзеник впевнена, що такі акції необхідні як для родичів загиблих, так і для всіх українців. Вона вважає, що памʼять про героїв повинна жити в монументах, алеях, муралах та інших памʼятних місцях.

Нагадаємо, у Києві презентували ескіз Національного військового кладовища, яке розмістять на території Гатненської громади.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button