Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Unsplash

Громадська спілка «Ліга Сильних» розробила чеклист для посадовців органів місцевого самоврядування із впровадження безбарʼєрності.

Запит територіальних громад на підвищення безбарʼєрності збільшується, розповідає виконавча директорка спілки Дарʼя Сидоренко. Цю тенденцію у спілці помітили, коли оголосили цього року навчання для посадовців територіальних громад, щоб підвищити їх обізнаність та розвивати інклюзивність на місцевому рівні. На нього подались представники 180 громад з 9 областей, що складає близько 15% усіх територіальних громад. 

У «Лізі Сильних» також помітили, що хоч запит на підвищення безбарʼєрності зростає, на місцях відсутнє розуміння, як запровадити необхідні зміни. Одним з інструментів, який допоможе в цьому, є розроблений чек лист, розповідає Дарʼя.

Чеклист стане практичним навігатором для громад, який містить дві важливі складові. По-перше, він пояснює, як зробити безбар’єрність стратегічним напрямком у розвитку громади. По-друге, у ньому наведені практичні рекомендації із забезпечення доступності транспорту, адміністративних послуг, освіти та інших важливих сфер. У випадку виникнення питань у громад, спілка готова надавати консультації.

Ознайомитись із чеклистом можна за посиланням.

Згідно з дослідженням спілки, майже 80% українців вважають, що розвʼязанням питань людей з інвалідністю має займатися місцева влада. Як свідчать результати опитування, одним з основних дискримінаційних моментів люди вважають можливість вільно пересуватись за межами помешкання. 

Нагадаємо, іспанський Сан-Крістобаль визнали найбільш інклюзивним містом ЄС.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button