Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Візіонер

У Музеї Києва презентували виставку «Український авангард. Еволюція», що складається із 30 робіт відомих українських митців.

Завдяки зусиллям музею ми розвінчуємо міфи про те, що всесвітньо відомі авангардисти були родом з Росії, каже заступниця голови КМДА Ганна Старостенко. Усім відомі імена Казимира Малевича, Олександри Екстер, Олександра Архипенка, проте мало хто знає, що їх творчість пов’язана з Україною та Києвом, додає вона.

У радянські часи послідовники авангардизму зазнавали репресій та гонінь: сталінський режим цькував, переслідував та розстрілював українських митців авангарду, а також знищував їх картини та скульптури.

Гендиректорка музею Діана Попова розповіла, що ідея створення музею українського авангарду виникла ще до повномасштабного вторгнення.

Фото: Візіонер
Фото: Візіонер
Фото: Візіонер
Фото: Візіонер

У майбутньому організатори виставки планують створити окремий музей українського авангарду, де глядачам буде доступна набагато більша колекція робіт.

Виставка триватиме до сьомого січня. Графік роботи: ср-нд: 12:00-19:00, пн-вт: вихідні. Вартість квитків складає 60 та 120 грн. Музей історії Києва розташований за адресою вул. Богдана Хмельницького, 7.

Нагадаємо, у Києві відкрили виставку про історію святкування Різдва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button