Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Polaroid/Instagram
Фото: veronihue/Instagram

Виробник фототехніки Polaroid опублікував підбірку фото за 2023 рік – до неї увійшла світлина української мисткині Вероніки Моль. На ній зображений будинок на проспекті Лобановського після влучання ракети.

У компанії Polaroid розповіли, що вважають свою спільноту однією з найбільш палких, творчих та талановитих. Вони попросили деяких митців зі своєї спільноти поділитись найбільш значущими для них фото за цей рік – одним з них став знімок Вероніки.

Фото: АР/Efrem Lukatsky

Мисткиня розповіла, що 24 лютого 2022 року прокинулась о 5 ранку від звуків вибухів, а будинок на Лобановського знаходиться лише 15 хв ходьби від її дому. Першим, що Вероніка зробила – заклеїла вікна скотчем у квартирі, а потім я взяла до рук полароїд і зробила фото.

За кілька годин вона пішки залишала місто, бо на всіх виїздах з Києва були затори, а місто продовжували бомбити. Фотографиня забрала з собою найнеобхідніші речі: камера полароїд та запас плівки були серед них. Вона розповідає, що мистецтво стало для неї порятунком, а усі її знімки – про власні переживання фотографині та «проживання цього нестерпного болю».

Нагадаємо, 26 лютого 2022 року, на другий день повномасштабного вторгнення, у багатоповерхівку на проспекті Лобановського влучила ракета. Згодом мешканці власним коштом розібрали завали та підсилили зруйновані поверхи, щоб уникнути можливого обвалу. Наразі пошкоджена будівля повністю відновлена коштом міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button