Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Олександр Вишинський/Facebook

На продаж виставили унікальний ринок-«шайбу» у Соломʼянському районі Києва. Він розташований на вулиці Мокрій, 1 – колишній вулиці Кудряшова.

В описі ринок називають комерційним обʼєктом, розташованим в одному з ключових районів Києва. У будівлі є просторі офісні, торгові та складські приміщення: підвал та перші два поверхи забезпечують великі площі для розміщення офісів або торгових точок, а окремий складський простір пропонує можливості для логістики та зберігання товарів, йдеться в оголошенні.

Фото: Олександр Вишинський/Facebook

Серед переваг будівлі виокремлюють такі:

  • Місцезнаходження. Ринок розташований у центральній частині Києва, забезпечуючи легкий доступ до міської інфраструктури.
  • Багатофункціональність. Підходить для різних видів комерційної діяльності, включаючи ритейл, офіси та склади.
  • Готовність до експлуатації. Наявність усіх необхідних комунікацій та зручне планування приміщень.
  • Інвестиційний потенціал. Можливість використання об’єкта під оренду, що забезпечує стабільний дохід.

В оголошенні будівлю називають привабливим вкладенням для тих, хто шукає комерційну нерухомість у вигідному місцезнаходженні з широким спектром можливостей для використання.

Історія будівлі

Ринок був зведений у 1973 році за проєктом Алли Аніщенко, однієї з небагатьох архітекторок епохи київського модернізму. Вона вважала коло «оптимальним рішенням для критого торгового закладу».

У 2021 Київрада передала ділянку під ринком в оренду на 10 років «для експлуатації та обслуговування». Тоді Михайло Терентьєв з «Євросолідарності», заявив, що «наскільки знає», власник не зноситиме будівлю, хоча у цільовому призначенні ділянки було вказано «будівництво закладів торгівлі».

Із заявами проти знесення виступили донька архітекторки, Національна Спілка Архітекторів України, низка депутатів Київради та Верховної Ради, спілка архітекторів Польщі та жителі Солом’янського району, а до КМДА передали документацію на присвоєння будівлі охоронного статусу.

У 2022 році у приміщенні ринку гурт Kalush Orchestra зняв для Євробачення кліп на пісню Stefania.

Нагадаємо, біля Цирку продають ділянку під будівництво житла.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button