Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: інтернет-видання «Полтавщина»

Київська міська рада збирає пропозиції щодо перейменування 14 вулиць, назви яких пов’язані з Росією.

Заступник міського голови Володимир Бондаренко розповів, що цьогоріч місто планує завершити процес дерусифікації та декомунізації, тому потрібно перейменувати кожен міський об’єкт, назва якого пов’язана з Росією, її радянським та імперським минулим.

Наразі місто збирає пропозиції щодо перейменування на електронну адресу [email protected], а згодом їх буде систематизовано і шляхом електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» кияни зможуть обрати нові назви для цих вулиць.

У Шевченківському районі перейменують провулок Бехтерівський – наразі він названий на честь російського психіатра Володимира Бехтерєва. У Соломʼянському районі перейменують вулицю Вузівську, назва якої повʼязана з унверситетом поруч, а у Подільському – провулок Достоєвського та вулицю Нахімова, названу на честь російського адмірала.

У Деснянському районі на перейменування винесли вулицю Пушкіна та провулок Вешенський, а в Дніпровсьому деколонізації підлягає вулиця Петра Чаадаєва – російського філософа. У Дарницькому районі перейменують вулиці Івана Тургенєва та Костянтина Заслонова, білоруського партизана.

Вулиці Сергія Єсеніна та Мельниченка перейменують у Святошинському районі – останній був українцем та командиром радянської армії під час Другої світової війни. У Печерському районі перейменуванню підлягає вулиця Станіславського, а в Голосіївському – вулиці Стрілкова та Софії Ковалевської, російської математикині.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button