Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київ Цифровий

Легендарний двоповерховий лондонський автобус, у якому розташована кавʼярня LennyBus, переїжджає на нову адресу через завершення терміну оренди. землі. Він стояв на вул. Городецького, що поруч з Хрещатиком, понад 24 роки.

Власники закладу розповіли, що переїжджають за власним бажанням, адже автобус вже «застоявся на одному місці». Кавʼярню назвали на честь Леоніда Жарикова, який привіз цей автобус до Києва. Поки власники шукатимуть нове місце, автобус пофарбують, перекладуть підлогу всередині, відремонтують барну стійку та відправлять кавову машину на техобслуговування. Заклад ще можна відвідати – востаннє перед переїздом він працюватиме 13 та 14 січня з 9:00 до 21:00.

Борис Джонсон та Володимир Зеленський у кавʼярні у серпні 2022 року. Фото: LennyBus

За роки роботи у кавʼярні побували колишній премʼєр-міністр Британії Борис Джонсон, Президент України Володимир Зеленський, ведучі Женя Янович та Анатолій Анатоліч, а також заслужена артистка України Ольга Сумська.

Історія легендарного автобуса

Фото: Bazilik

У 1990-х роках київський архітектор Леонід Жариков загорівся ідеєю відкрити кафе всередині справжнього автобуса, розповідає Bazilik. На той час архітектор вже мав один ресторан у Києві.

У 1999 році Леонід поїхав до Лондона, де придбав двоповерховий автобус Routemaster 1965 року випуску, який вже був «на пенсії». Чоловік проїхав на автобусі усю Європу, щоб дістатись до України – на жаль, його мрія відкрити всередині дитяче кафе не здійснилась, тож в автобусі розмістили Warsteiner Pub.

Фото: Bazilik

У 2006 році Леонід здав автобус в оренду під театральну касу – там продавав квитки сервіс Parter.ua. На жаль, через рік чоловік помер, тож автобус успадкувала його дружина Оксана. У 2017 році автобусом зацікавилась дівчина, яка шукала місце для кав’ярні – вона надихнулась історією сімʼї Леоніда та за рік відкрила в автобусі свій заклад, який отримав назву LennyBus.

«Я була враженою історією автобуса, адже насправді ніхто не знав, що автобус, повз який щодня проходять сотні людей, має неймовірні пригоди за плечима», – розповіла засновниця кавʼярні Валерія Лішневська.

Фото: LennyBus

LennyBus – це дорослий чоловік-холостяк, що вивчив українську мову і вже 20 років проживає у Києві. Він є «своїм» серед молоді й легко знаходить з усіма спільну мову, розповідає про легенду автобуса Валерія.

У закладі «Хмарочосу» розповіли, що автобус стояв на вулиці Городецького увесь час з 1999 року, за винятком кількох місяців, коли його відвозили на ремонт.

Нагадаємо, на Лукʼянівці відкрився «Барсук» – заклад, з якого почалась Сім’я ресторанів Борисова.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button