Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Богдан Гдаль/Facebook

У Києві розпочали створення літер для перейменованих станцій метро, розповів дизайнер Богдан Гдаль. Роботи повинні були звершити ще у вересні, проте процес затягнувся через пошук підрядника.

Богдан Гдаль, який створював дизайн літер перейменованих станцій, розповів, що робота з їх моделювання та виготовлення розпочалась тільки зараз. Влітку 2023 року Гдаль створював 2D-дизайни букв, а тепер їх почнуть відливати у повнорозмірні форми. Після створення усіх літер підрядник передасть їх метрополітену – тоді їх розмістять на перейменованих станціях «Звіринецька» та «Площа Українських Героїв».

Богдан Гдаль припускає, що нові літери прикрасять станції вже через два місяці – нещодавно він показав змодельовані «З» та «В» для «Звіринецької», а також букву «П» для «Площі Українських Героїв».

Фото: Богдан Гдаль/Facebook

Шрифти літер, безкоштовно розроблені Далем, обрали самі архітектори станцій: Вадим Жежерін, Микола Альошкін та Анатолій Крушинський. Для кожної станції виготовлять по чотири комплекти назв – вони будуть зроблені з полірованого, анодованого, литого алюмінію. Через особливість історичного стилю шрифтів, букви мають бути вироблені поштучно з дотриманням усіх пропорцій, радіусів та розмірів.

У метрополітені розповіли, що назва станції «Площа Українських Героїв» є найдовшою серед усіх назв станцій столичного метро та потребує виготовлення 104 символів, а для станції «Звіринецька» необхідно виготовити 52 символи. Вартість виготовлення усіх літер склала майже один мільйон гривень.

Нагадаємо, ремонт станції «Святошин» осипається – на балкових перекриттях зʼявились великі тріщини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button