Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві на вулиці Золотоворітській, 2а відкриють книгарню «Збірка», де буде лише нехудожня література, повідомила її засновниця Наталія Кузьменко.

Наталія розповіла, що художньої літератури у книгарні не буде, адже вона «чудово представлена в інших книгарнях». У «Збірці» можна буде знайти літературу про дизайн, архітектуру, мистецтво, культуру, урбаністику, історію, психологію, кулінарію, фотографію, музику та моду. Над асортиментом ще працюють: до вибору книг планують залучити кураторів-професіоналів, а кожен охочий може поділитись власною добіркою та надіслати книгарні список своїх фаворитів.

Приміщення майбутньої книгарні. Фото: Kuzmenko Natalka/Facebook 

Інтерʼєр власники книгарні створюють власноруч з резидентами-художниками. Ідеальних полиць і стелажів не буде, «бібліотечної» тиші – також, каже Наталія. У «Збірці» проводитимуть лекції, маленькі вечірки та зустрічі, а в березні планують відкрити бар з кількома позиціями та снеками з собою. Гості книгарні також зможуть прийти зі своїми домашніми улюбленцями, погортати іноземні журнали та поповнити свою колекцію новою вініловою платівкою.

Наталія розповіла, що створенню «Збірки» передували 10 років мрій, сотні відвіданих книгарень та майже два роки служби в ЗСУ. Відкриття книгарні відбудеться 14 лютого – офіційна частина з напоями буде з 18:00 до останнього гостя.

Нагадаємо, на Подолі відкрили книгарню «Плекай» з крафтовим пивом та унікальними виданнями.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button