Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Maksym Shkil/Facebook

Ремонт перегону між станціями метро «Либідська» та «Деміївська» завершать восени 2024 року, повідомив Максим Шкіль, засновник холдингу MS Capital, до якого входить «Автострада», що здійснює ремонт тунелю.

Він підтвердив, довжина пошкодженої ділянки складає 27 метрів – її повністю демонтують, а на її місці збудують нову. Він підтвердив, що нова частина тунелю буде монолітною та прямокутного перерізу – раніше про це повідомляв інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин.

Фото: Maksym Shkil/Facebook

Наразі відновлювальні роботи тривають як зовні та зсередини тунелю, а фахівці працюють на обʼєкті цілодобово, каже Шкіль. Зараз відбувається буріння паль, поверх яких буде зроблена розвантажувальна плита для мінімізації навантаження над тунелем. На ній згодом працюватиме важка техніка – зокрема, бурова установка, яка буритиме стіну в ґрунті, щоб запобігти проникненню води у котлован.

Фото: Maksym Shkil/Facebook

До будівництва залучили 500 фахівців із підземного будівництва та 30 одиниць спецтехніки, а всі роботи «Автострада» виконує без залучення субпідрядників, розповідає Шкіль. Наразі проєкт відбудови тунелю розробляють 3 групи проєктувальників.

Нагадаємо, турецька компанія, яка будувала метро в Дніпрі, втекла з технікою і документами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button