Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ITV

В Ірпені капітально відремонтували частину приватного сектора навпроти ЖК «Ірпінські липки» – він був повністю розбомблений росіянами та став символом варварства окупантів. Голова КОВА Руслан Кравченко показав як виглядають відновлені будинки.

Унаслідок російської агресії на вулиці Багірова було повністю або частково знищено близько 100 домівок, а без житла залишились понад 300 осіб. Наразі відремонтовано 31 будинок, ще 30 –будують з нуля. Роботи з відновлення розпочались у травні 2023 року.

Паралельно триває другий етап відновлення приватного сектора. Повністю знищені будинки будують заново, а в 27 будинках вже завершили роботи з облаштування фундамента.

Фото: скріншот з відео колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка/YouTube
Фото: скріншот з відео колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка/YouTube
Фото: скріншот з відео колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка/YouTube

Приватний сектор, що знаходиться між вулицею Багірова та Гостомельським шосе – саме через нього росіяни намагалися зайти в місто. Прорватися в Ірпінь окупантам не вдалось, проте жорстокі бої та постійні ворожі обстріли майже повністю зруйнували цей квартал, що знаходиться на околиці міста. Одразу після звільнення Київщини коштів на відновлення не вистачало, проте у травні 2023 року за підтримки міжнародних партнерів будинки на вулиці Багірова розпочали відновлювати за комплексним проєктом.

Відбудова Гостомельського шосе.

У коментарі ірпінському виданню ITV Руслан Кравченко розповів, що зведення будинків завершать до березня 2024 року. Відбудова також передбачає ремонт доріг.

Нагадаємо, в Ірпені хочуть збудувати «Бенксі-парк» – сквер із графіті відомого митця.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button