Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Борис Корпусенко/Вечірній Київ

У Києві судитимуть директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» за збитки у 800 тисяч гривень, завдані під час відновлення постраждалих від обстрілів будинків, повідомили у Київській міській прокуратурі.

Два житлові будинки, що знаходяться у Подільському районі на вулиці Межовій, постраждали від ракетного обстрілу у березні 2022 року. В них вибило вікна та вхідні двері, було зруйновано дах, а на сходових клітинах та перегородках зʼявились тріщини. У жовтні того ж року «Житлоінвестбуд-УКБ», який є одним з найбільших комунальних забудовників Києва, уклав підрядні договори з приватним підприємством на здійснення капітального ремонту.

Фото: Борис Корпусенко/Вечірній Київ
Фото: Борис Корпусенко/Вечірній Київ

Під час укладання договорів Олександр Акімов, директор підприємства, не проконтролював відповідність матеріалів, які використовував підрядник, вимогам державних стандартів. У серпні прокуратура висунула Акімову підозру, проте у «Житлоінвестбуд-УКБ» тоді відповіли, що відновлювальні роботи відбувались з дотриманням норм.

Фото: Борис Корпусенко/Вечірній Київ

Недбалість та недостатній контроль директора підприємства за виконанням робіт призвели до збитків у розмірі близько 800 тисяч гривень з місцевого бюджету, кажуть в прокуратурі. Олександру Акімову інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки – покарання передбачає від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади на певний термін.

Нагадаємо, у Києві завершили відновлення 11 із 17 багатоповерхівок, пошкоджених російськими ракетами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button