Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Yevgen Sadko/Medium

Восьмого лютого Мінкульт провів нараду зі шрифтовими дизайнерами, на якій обговорили обрання нового шрифту для офіційної державної документації. 

Наразі у ділових документах органів влади використовують шрифт Times New Roman, проте у Мінкульті хочуть обрати щось «більш національне і сучасне», розповів т. в. о. міністра культури Ростислав Карандєєв. Йдеться про вже розроблені шрифти, доступні для вільного використання – державні кошти на розроблення гарнітур (сімейство шрифтів – ред.) не виділятимуть.

Учасники зустрічі розповіли, що наразі в Україні вже є щонайменше чотири готових шрифти, розроблених українськими дизайнерами, які підійдуть для використання в офіційних документах. За підсумками наради вирішили створити список пропозицій за двома групами: ділові шрифти для текстів та заголовків.

Надалі експерти оберуть дві-три найкращих гарнітури та запропонують їх органам державної влади. У випадку прийняття пропозиції щодо оновлення шрифту для оформлення офіційних державних документів, він може поширитись і на все ділове мовлення в Україні.

Нагадаємо, Мінкульт створить банк українських шрифтів і відмовиться від російських.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button