Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23552 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Харківʼяни рятують качок, що постраждали від витоку нафти. Фото: Артем Приходько/Telegram

Через російський обстріл Харківщини девʼятого лютого, коли дрон влучив у нафтобазу, у Харківській області стався витік нафти у річки, повідомляє «Люк».

Екоактивіст Артем Приходько розповів, що нафтопродукти потрапили у русла річок Уди, Немишлю, Харкова та Лопані через танення снігу в районі зруйнованої нафтобази. Через це риба, птахи та тварини опинилися під загрозою смерті. Зокрема постраждали багато качок – внаслідок дії отрути в них відбувається ураження нервової системи та частковий параліч. Приходько закликає місцевих мешканців, які знайшли постраждалих тварин, звертатись до нього, а він дасть контакт орнітолога.

Увечері 12 лютого в ХОВА повідомили, що загалом у річки потрапило близько 3000 тонн нафти, однак у джерелах питної води шкідливих речовин не виявлено. Наразі всі профільні служби працюють над ліквідацією наслідків – зокрема фахівці Державної екологічної інспекції відібрали проби води на девʼяти об’єктах Харкова та області та передали їх на експрес-тестування, щоб визначити рівень забрудненості та наявність шкідливих речовин.  

У ХОВА також заявили, що визначили місце на руслі річки Уди, де проводитимуть заходи із зупинки розповсюдження нафтопродуктів знезараження водних ресурсів за допомогою сорбенту. Адміністрація також посилить перевірки та контроль на місцях зберігання, транспортування і реалізації нафтопродуктів та інших небезпечних обʼєктів у Харківській області. Міський голова Харкова Ігор Терехов звернувся до бізнесу з проханням з розумінням поставитися до перевірок.

Нагадаємо, 13 лютого унаслідок атаки дроів в Дніпрі частина людей залишились без води і світла.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button