Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Роман Балук/Львівська міська рада

У Львові у Личаківському районі відремонтували укриття на 110 людей, якому вже понад 70 років, повідомили у Львівській міськраді.

Ремонт проводили в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки – роботи розпочали в листопаді 2023 року, а їх вартість склала 3,3 мільйона гривень. У приміщенні повністю замінили комунікації – водопостачання і каналізацію, а також зробили освітлення, встановили акумуляторні лампи, опалення та повністю нову вентиляцію, що дозволяє як очищати повітря, так і нагрівати його.

Фото: Роман Балук/Львівська міська рада
Фото: Роман Балук/Львівська міська рада

Стіни сховища відновили, залили бетонну пілдогу, постелили лінолеумне покриття та встановили чотири санвузли. Також відремонтували входи та виходи, встановили систему автоматичного відкриття дверей під час тривоги та датчики диму для безпечної евакуації людей у випадку пожежі. Додатково в укритті зробили запаси води в спеціальних баках.

У приміщенні облаштували різні зони та облаштували їх стилізованими картинами. Для дітей створили дитячий куточок, де можна погратися та цікаво провести час, а для дорослих обладнали окремі функціональні зони та місця відпочинку, провели інтернет та Wi-Fi. У випадку екстреного вимкнення електроенергії світло в укритті працюватиме ще 3-4 години.

Укриття до ремонту. Фото: Роман Балук/Львівська міська рада

Міський голова Андрій Садовий назвав відремонтоване сховище «хорошим прикладом класичного укриття». Він додав, що у Львові наразі є тисячі укриттів, проте не всі вони знаходяться в належному стані – наразі в межах програми вже відремонтувати три сховища та планують привести до ладу ще три. Наразі тривають роботи в укритті на вулиці Каліча Гора – там вже демонтували вентиляційні труби, залили підлогу, оббивають штукатурку та скоро розпочнуть робити освітлення.

Нагадаємо, нещодавно заступник голови Мінстратегпрому Тимур Ткаченко розповів, що Київ – це єдине місто, яке ігнорує урядові наради щодо укриттів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button