Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Дмитро Поліщук/Суспільне Житомир

«Київ – єдине місто, яке ігнорує урядові наради щодо укриттів», – повідомив заступник голови Міністерства стратегічних галузей Тимур Ткаченко. Про це він розповів у розмовному шоу «Центр прийняття рішень» YouTube-каналу ISLND TV.

Ткаченко як заступник міністра відповідає за напрямок укриттів. Він розповів, що Міністерство проводить наради по всій Україні, де заслуховують керівників обласних адміністрацій та обговорюють питання укриттів. Голова КМДА Віталій Кличко жодного разу не прийшов на нараду щодо укриттів, хоча КМДА підзвітна Кабміну. Депутатка Київради Ксенія Семенова додала, що міська влада Києва ігнорувала центральну владу ще до повномасштабного вторгнення.

Проблема укриттів у столиці

У червні 2023 року в Києві провели перевірку укриттів – її ініціювали після того, люди загинули, намагаючись потрапити у зачинене укриття. Тоді ж встановили, що 15% укриттів є придатними для використання, 50% сховищ технічно придатні, проте їх потрібно привести до ладу, а 35% – непридатні. У КМДА заявили, що такі дані є маніпуляцією та надали свої: 65% – придатні, 21% –потребують додаткового облаштування і 14% є повністю непридатними.

Попри заяви КМДА згодом з мапи укриттів видалили близько тисячі об’єктів через їх непридатність до використання. Для збільшення кількості укриттів КОВА звернулись до великих бізнесів, які володіють підземними просторами, та попросили надати їх під укриття – частина ТРЦ зголосились на це прохання.

У грудні 2023 року набула чинності постанова Кабміну, згідно з якою, укриттями в закладах освіти під час проведення занять можуть користуватися лише учні, вчителі та інші працівники закладу. Нещодавно у КМДА повідомили, що запустять у застосунку «Київ Цифровий» опитування з питанням, чи згодні кияни із забороною. Як вплинуть результати опитування киян на постанову уряду, не повідомили.

Нагадаємо, нещодавно тварин офіційно дозволили брати в укриття.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button