Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23563 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Судове засідання у справі. Фото: Цегла/Telegram

Господарський суд Києва передав під забудову Китаївське городище, повідомляють у памʼяткоохоронній спільноті «Цегла».

Суддя Петро Паламар відмовив у задоволенні позову Офісу генпрокурора, позиція якої полягала у тому, що «Китаївське городище та курганний могильник» є памʼяткою археології національного значення, отже, ці землі не підлягають відчуженню або передачі іншим особам. Тим паче для забудови, кажуть у спільноті. Цікаво, що прокуратура, яка виступила позивачем у справі, представляла інтереси КМДА, а відповідачем була Київрада.

Боротьба за Китаїв триває з 2005 року – тоді міські депутати віддали його в оренду сільськогосподарському підприємству «Київська овочева фабрика». Землю відвели під «будівництво та обслуговування будівель громадської забудови», проте вже за два роки Київрада змінила цільове призначення землі на будівництво об’єктів житлової забудови, торговельно-розважальних комплексів, офісних центрів і паркінгів.

Плани SAGA Development. Візуалізація: Architectural Prescription

У 2011 році громаді орендар планував забудувати територію багатоповерхівками, проте не отримав дозволу від Мінкульту. Через два роки своє бачення майбутнього цієї місцевості запропонували у SAGA Development – її засновник Андрій Вавриш обіцяв забудувати місцевість будинками до девʼяти поверхів та створити громадські простори.

Згодом «Київська овочева фабрика» підписала інвестиційний договір з KAN Development, яку очолює колишній заступник голови КМДА Ігор Ніконов. У підприємстві вважають, що користуються ділянками добросовісно що з 2009 року та мають повне право вирішувати, як їх використовувати.

Фото: elektraua.livejournal.com

Китаїв набув статусу археологічної пам’ятки національного значення у 2009 році – до його складу входять городище, поселення та курганний могильник IХ – ХIII століть. На території памʼятки було знайдено залишки фортифікаційних споруд, трипільську кераміку та помешкання часів Київської Русі з глиняними печами.

Нагадаємо, комунальники вирубали частину Солом’янського парку.

Коментарі:

    lyserstein :

    Ці забудовники втратили страх, як і найчесніший суд у світі. У випадку якщо там з’явиться будівельна техніка, і першим і другим, можна швидко можна нагадати коктейлем молотова по техніці або по дверях суду.
    Дістали вже.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button