Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ВРУ/Facebook

Верховна Рада ухвалила проєкт постанови про утворення Тимчасової спеціальної комісії (ТСК), яка досліджуватиме ефективність роботи київських посадовців, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Депутат від Слуги народу Віталій Безгін, якого обрали головою комісії, розповів у коментарі LB.ua, що у створеної ТСК «нема ніякої політиканської мети». Він додав, що система управління Києвом неефективна та знаходиться в хаосі, тож комісія проаналізує стан справ та пропонуватиме зміни до законодавства. Безгін регулярно критикує Віталія Кличка та неодноразово говорив про проблеми міста.

Народна депутатка від ЄС Ірина Геращенко натомість вважає, що єдиною метою ТСК є «продовжити дискредитувати децентралізацію». На її думку, влада чинить системний тиск на місцеве самоврядування та мерів. Депутатка додала, що рішення підтримали 252 народних обранці, а фракція ЄС утрималась від голосування.

Чим займатиметься комісія?

Згідно з постановою, комісія вивчатиме питання стратегічного розвитку Києва, зокрема стану розроблення транспортної та містобудівної моделі, встановлення меж міста, затвердження генплану, відновлення житлового фонду та роботи об’єктів міської критичної інфраструктури.

Комісія аналізуватиме дані, оприлюднені в медіа щодо неефективного використання бюджетних коштів під час здійснення держзакупівель, а також збиратиме інформацію від представників підприємств, установ та організацій щодо дій чи бездіяльності столичної влади щодо забезпечення безпеки населення під час воєнного стану. Усі напрацювання комісія систематизує та підготує пропозиції щодо вдосконалення законодавства.

Нагадаємо, Північний міст відремонтують за понад 28 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button