Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Роман Грищук/Facebook

Народний депутат Роман Грищук запропонував розмістити Політехнічний ліцей КПІ у приміщенні російського посольства – наразі через реорганізацію старша школа ліцею не має постійного розташування.

Депутат вважає відсутність приміщення у ліцею великою проблемою, яка впливає на якість освіти, та нагадує про «катастрофічну нестачу» приміщень для закладів освіти у столиці. Наразі приміщення російського посольства на проспекті Повітряних Сил України, 27 пустує – Грищук пропонує націоналізувати його та передати для освітніх потреб. Депутат повідомив, що вже готує депутатські звернення з пропозицією до Кабміну та РНБО.

Чому у ліцею немає приміщення?

Корпус КПІ №7. Фото: КПІ

Наприкінці 2023 року стало відомо про рішення реорганізувати Політехнічний ліцей КПІ та перевести його з комунальної власності у державну, повідомляє 24 Канал. У ліцеї розповідають, що реорганізація є фактичним знищенням навчального закладу, адже старшу школу приєднаються до університету, а доля середньої школи наразі невідома.

У грудні 2022 року старша школа ліцею залишилась без приміщення – її «переселили» із сьомого корпусу КПІ в школу №229. Ця школа фігурує у справі щодо можливих розкрадань на ремонті укриттів. На новому місці учням виділили 11 класів, серед яких немає технічних приміщень, вчительської, спортзалу та лабораторій, повідомляють Українські Новини. Через нестачу місця навчання відбувається у змішаному форматі – щодня учні чергують офлайн та онлайн навчання.

Фото: Google Maps

Учні 5-8 класів ліцею навчаються у приміщенні середньої школи на бульварі Вацлава Гавела, 41а. Там навчання також відбувається у змішаному форматі, адже в навчальному корпусі немає сховища – учні повинні ходити в укриття до сусідньої школи. Працівники ліцею та батьки учнів обурені реорганізацією, адже в результаті такого рішення ліцей втратить свою правосубʼєктність та фінансування з місцевого бюджету.

Батьки учнів розповідають, що протягом року їх просили не виносити на загал питання про відсутність приміщення для старшої школи та укриття у приміщенні середньої, мотивуючи це тим, що розголос лише заважатиме розвʼязанню питання. Адміністрація ліцею пообіцяла найближчими тижнями провести обговорення та знайти рішення для питань, що хвилюють батьків та педагогічний колектив.

Політехнічний ліцей КПІ відомий своїми науковими успіхами: ліцеїсти отримали 94 патентів, є лауреатами стипендії Президента України та Київради, а випускник 2022 року Ігор Клименко переміг на всесвітньому конкурсі Global Student Prize. Наразі ліцей входить до рейтингу найкращих закладів середньої освіти України. 

Нагадаємо, у Голосіївському районі унаслідок реорганізації закривають бібліотеку, яка була важливим центром для спільноти – тепер її перенесуть на Сирець.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button