Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Книгарня «Сенс» на Хрещатику. Фото: Дмитро Ларін/УП

Український інститут книги презентував мапу книгарень України.

Це – зручний інструмент, який містить інформацію про місця і події, цікаві читацькій аудиторії. Наразі створено лише перший шар карти з інформацією про книгарні України, проте згодом планують додати другий шар, на якому можна буде знайти літературні музеї та книжкові фестивалі.

Мапу створила студентка КНУ імені Тараса Шевченка Катерина Плевако за допомогою інструментів Google Maps – наразі на карті вже позначено 447 книгарень.

В Інституті додають, що розвиток читання є одним з пріоритетних завдань Стратегії розвитку читання до 2032 року, затвердженої Кабміном у 2023 році. Усіх охочих закликають долучатись до оновлення мапи та допомогти зі збором інформації – ще не позначені книгарні надсилайте на електронну пошту [email protected].

Нагадаємо, у Голосієві закривають юнацьку бібліотеку, яка була комʼюніті центром – вона переїде на Сирець.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button