Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Увечері п’ятого березня горіли луки на Осокорках біля озера Тягле: масштабна пожежа поширилася на площу три гектари.

Пожежники почали отримувати дзвінки близько 16:46. Горіла суха трава та очерет, повідомляють у ДСНС. Водночас рятувальники констатували, що територія підтоплена, що, власне, заважало під’їзду пожежної техніки. Підвезли снігоболотохід та безпілотники.

Фото: t.me/Mykola_Kalashnyk

Пожежу загасили до опівночі. Вогонь прибігли гасити й звичайні кияни, принесли з собою відра та лопати.

«Кілька днів тому невідомі писали нам в чат про підпал і потім видалили повідомлення! Таким чином знищуються все живе, щоб потім було легше розширювати забудову!» — пишуть на сторінці ГО «Екопарк Осокорки».

Депутатка Київради Євгенія Кулеба пише, що місцеві жителі бачили автомобіль, який виїхав з екопарку відразу перед початком пожежі.


Фото: t.me/Mykola_Kalashnyk

Компанія-девелопер Stolitsa Group заявила, що «неприємно вражена» не лише фактом пожежі, але й звинуваченнями на її адресу, і погрожує судитися з тими, хто поширює таку інформацію. Стверджують, що пожежа навіть може сповільнити добудову житлових комплексів.

У групі інвесторів недобудованих ЖК заявляють, що учасники ГО «Екопарк Осокорки» підпалили сміттєзвалище на будмайданчку, щоб звинуватити в пожежі забудовника.

Луки біля озер на Осокорках було віддано під забудову ще в 2005 році. До свого банкрутства банк «Аркада» намагався звести понад 40 багатоповерхових будинків, у той час, як місцеві жителі хотіли зберегти природу луків і виступали за створення екопарку.

Тепер добудовою ЖК «Еврика» та «Патріотика» займається девелоперська компанія Stolitsa Group, яка підписала у 2021 році компромісний меморандум із міською владою.

Коментарі:

    Iseeyou :

    Там ходить купа наркоманів та безхатченків. Я знаю бо там живу. Нехай вже дороблять ті недобудови і заселять людей, я впевнений що одразу там стане краще. І діти будуть гуляти і нічого такого більше не буде. А хто підпалив нехай розбиреться слідство, там бомжі постійно палять колеса…

    Sergiy Kyiv :

    Була інфа, що активісти авто бачили, яке виїжджало…
    Питання де ці активісти і де це авто?
    P.S. Головне в цій ситуації не вийти самим на себе! (класика)

    AnnaDovgal :

    Взагалі не бачу логіки, що б забудовник зробив біля свого будівництва такий підпал, нащо лишню увагу привертати

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button