Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23597 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ГО «Екопарк Осокорки»

Депутатка Київської міської ради Євгенія Кулеба розповіла, що зараз відбувається з екопарком «Осокорки» та коли буде наступне голосування за будівництво дороги на його території.

Після численних спроб проголосувати за Міську цільову програму (МЦП) розвитку транспортної інфраструктури на 2024-2025 роки, яка включає продовження проспекту Григоренка через зелену зону на Осокорках, розгляд питання перенесли. Проте лобісти будівництва дороги не здаються, каже Євгенія.

Частина депутатів не готова голосувати за МЦП, якщо вона передбачатиме будівництво дороги, а фракція ЄС пообіцяла не голосувати за програму, якщо правку про виключення дороги не буде підтримано, каже депутатка.

Наступне пленарне засідання Київради відбудеться вже у 2024 році, а поки Євгенія Кулеба планує спілкуватись з депутатами та пояснювати їм важливість прийняття правки. Депутатка каже, що за податки киян забудовник Stolitsa Group хоче збудувати дорогу до свого ЖК, руйнуючи екосистему.

З чого все почалось?

Фото: Sergey Muller

Історія із забудовою зеленої зони на Осокорках тягнеться ще з 2005 року, коли Київрада передала ділянку в оренду компанії «Контактбудсервіс». Банк «Аркада» планував звести там 43 будинки висотою 24–27 поверхів.

У 2018 році між місцевими мешканцями та забудовником розпочався конфлікт – містяни були проти будівництва і хотіли облаштувати на ділянці ландшафтний парк. У 2021 році Stolitsa Group, яка взялась добудовувати ЖК після банкрутства «Аркади», підписала з місцевою владою меморандум про створення екопарку.

Наприкінці червня цього року будівництво поновили, а в серпні кияни вийшли на мітинг проти забудови екопарку. У листопаді КМДА відхилила петицію щодо заборони проїзду будівельної техніки в екопарк «Осокорки».

Продовження проспекту Григоренка було включено в МЦП і шостого грудня Київрада повинна була за неї проголосувати, проте голосування провалилось. Активісти вважають, що спорудження дороги – це прихована підтримка забудови зеленої зони, адже «вона проходить через Екопарк Осокорки і впирається в нікуди», каже депутат Олександр Тимченко.

Нагадаємо, у листопаді забудовник Stolitsa Group засипав будівельним сміттям канал, що зʼєднує озера Тягле і Небреж.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button