Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Дмитро Перов

Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило, що підстав для припинення будівельних робіт на Будинку Замкова, зведеного в XIX столітті, немає. Лист з такими роз’ясненнями отримав активіст Дмитро Перов.

У листі від Мінкульту вказується, що згідно з Історико-архітектурним опорним планом (ІОАП) міста 2021 р. та Генеральним планом Києва до 2020 року Будинок Замкова перебуває в зоні регулювання забудови І категорії у межах Центрального історичного ареалу столиці. 

Відповідно, обмеження щодо висотності та характеру надбудови, визначені Законом України «Про охорону культурної спадщини», на Будинок Замкова нібито не розповсюджуються. Також у міністерстві наголошують, що будівля не занесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Разом з тим Перов зазначає, що «ІОАП 2021 року (затверджений 02.08.2021 р.) не міг бути розроблений у складі Генплану-2020 (затвердженого 28.03.2002 р.). Отже, такі зміни не затвердженні, а Мінкульт просто дав відписку, щоб не виконувати свої повноваження».

Також «Хмарочос» вже розповідав як у грудні минулого року Київрада схвалила передачу земельної ділянки під Будинком Замкова для будівництва торгівельного комплексу.

Будинок Замкова влітку 2023 року. Фото: КМДА

Історична будівля у Шевченківському районі Києва, що знаходиться за адресою вулиця Івана Франка, 26, була зведена 1899 року на замовлення адвоката окружного суду Київської губернії Семена Замкова. Будинок у стилі пізнього класицизму слугує цінним прикладом тогочасної київської забудови.

Проте минулого року на 125-ти річному будинку кілька разів розпочинали будівельні роботи, про що ми розповідали раніше. Зокрема, на даху розібрали оригінальне перекриття кінця XIX століття та почали зводити надбудову.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button