Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: громадська організація «Пасажири Києва»

У центрі Києві з’явився нерегульований пішохідний перехід з порушеннями. Його облаштували перед рестораном ALASKA, за адресою вул. Січових Стрільців, 20. Як зазначають у ГО «Пасажири Києва», наземний перехід на цій локації міською владою для громадськості ніяк не анонсувався. Активісти стверджують, що перехід був погоджений поліцією через зв’язок з представниками елітного закладу.

На сторінці депутатки Київради Ксенії Семенової у Facebook заступник начальника патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив про призначення службового розслідування щодо можливого незаконного облаштування переходу.

У «Пасажирах Києва» заявляють, що існує велика вірогідність такої несподіваної та швидкої появи наземного переходу через домовленість ресторану з Патрульною поліцією:  

«Виглядає так, ніби ресторан Аляска пролобіював появу переходу, щоб відвідувачі мали зручний доступ до розташованого поруч великого відкритого паркінгу. Він платний і всього на відстані 50 метрів з протилежного від ресторану боку. Адже після появи велосмуги паркуватися на вулиці стало не комфортно (порушення ПДР) і дорого (евакуатори), а на тротуарі під входом місця для паркування усіх бажаючих критично недостатньо».

Ініціатива «DIY Київ» відреагувала на ситуацію з переходом. Фото: Telegram-канал «DIY Київ»

Адже зазвичай кияни стикаються з багатьма труднощами у разі ініціювання появи нового пішохідного переходу. Відповідно, цей процес займає багато часу та зусиль активістів. Особливо часто складнощі виникають під час узгодження організації переходу з поліцією Києва.

Наприклад, там уже не перший рік відмовляються погоджувати облаштування наземного переходу біля станції метро «Університет», проєкт якого переміг на Громадському бюджеті у 2019 році.  

«А тепер про подвійні стандарти Патрульної поліції – виявляється телефонний дзвінок з ресторану стимулює її керівників максимально включитися в створення пішохідної інфраструктури, хоч і небезпечної», – коментують «Пасажири Києва».

Фото: Telegram-канал «DIY Київ»

Проблемність переходу на Січових Стрільців полягає у порушеннях Державних будівельних норм (ДБР). Адже нерегульований перехід через дві і більше смуг в одному напрямку повинен мати острівець безпеки. А розмітку на дорозі та встановлення знаків, як вказують активісти, замість комунальників робили підрядники ресторану. Хоча постійну дорожню розмітку зараз взагалі не дозволяє наносити температура.

Нещодавно «Хмарочос» розповідав де у Києві цього року повинні з’явитися нові наземні переходи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button