Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23581 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Рятувальні роботи на місці влучання у Сумах. Фото: медіа «Цукр»

Уночі 13 березня російський «шахед» влучив у багатоповерхівку в Сумах. Зараз на місці атаки тривають аварійно-рятувальні роботи. У ДСНС уже  повідомили про одного загиблого. Також у Кривому Розі внаслідок ракетної атаки вчора був зруйнований житловий будинок. Сьогодні кількість загиблих зросла до 5 осіб.

Рятувальні роботи на місці влучання у Сумах. Фото: медіа «Цукр»

За інформацією Сумської міської військової адміністрації, на місці влучання з ночі працюють рятувальні служби. Пожежу вдалося загасити. У п’ятиповерхівці зруйновано два під’їзди та 15 квартир. Попередньо з-під завалів врятували вже 10 осіб, троє з яких були госпіталізовані.

Також близько першої години дня дістали тіло одного загиблого, що пізніше підтвердили у ДСНС. Рятувальники кажуть, що під завалами досі можуть перебувати люди. Тому пошукова операція продовжується. Зранку Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомляв, що серед зниклих безвісти можуть бути троє людей.

Рятувальники дістають тіло однієї загиблої людини на місці влучання у Сумах. Фото: Суспільне Суми

Біля будинку, куди прилетів російський безпілотник, розгорнули Пункт незламності ДСНС. Він працює цілодобово. Також різні волонтерські та благодійні організації надають постраждалим гуманітарну допомогу.

Сьогодні у Кривому Розі, під час розбору завалів на одному з поверхів зруйнованого ракетою будинку, виявили тіло п’ятого загиблого. Ліквідація наслідків ворожих ударів тривала всю ніч і продовжується досі. Загалом під час вечірньої атаки 12 березня постраждали 43 людини, як зазначив Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул. З них 12 – це діти, зокрема двоє немовлят. У лікарні зараз отримують допомогу 20 людей.

Фото: Дніпропетровська обласна державна адміністрація

Через ворожі обстріли у Кривому розі було пошкоджено понад 300 квартир, понад 20 багатоповерхівок, 2 садочки, 2 школи, підприємство, адмінбудівля, магазин та інші об’єкти. У місті продовжують працювати штаби допомоги, куди можуть звернутися постраждалі.

У Міністерстві енергетики повідомили, що внаслідок обстрілів у Сумах та Кривому Розі споживачі частково залишилися без тепло- та газопостачання. Проте дефіциту електроенергії наразі немає.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button