Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: команда Fighters

Команда київських студенток Fighters організувала заняття з іпотерапії та каністерапії, спрямовані на реабілітацію дітей з розладами аутистичного спектру. Ініціатива проводилася за підтримки молодіжної програми UPSHIFT від Дитячого фонду ООН. Проєкт «Відкриті серця» проходив у реабілітаційному центрі «Спіріт».

Під час занять 12 дітей з аутизмом покращували свій емоційний та фізичний стан, а також  навички комунікації та соціальної взаємодії. Результати терапевтичної програми мама однієї з учасниць описує так:

«До проєкту Варя говорила здебільшого фразами, наприкінці вона почала складати речення, вести діалог, більше грається з дітками в колективі. Стала більш спокійною, самостійною». 

Іпотерапія – це організований комплекс фізичних вправ на спеціально навченому коні, направлений на лікування та психофізіологічну  реабілітацію. Каністерапією називають методику психосоціального і фізіореабілітаційного впливу через спеціально натренованих собак. Це допомагає нормалізувати роботу нервової системи та зменшити рівень стресу і тривожності. 

Фото: команда Fighters

Учасники програми «Відкриті серця» пройшли терапевтичний курс з 48 занять. Як і батьки, організатори проєкту та спеціалісти реабілітаційного центру відмітили значні позитивні зміни у поведінці дітей та їхньому сприйнятті навколишнього світу і людей.

Команда Fighters поділилася, що кожна з них вклала у проєкт частинку себе. Побачивши результати роботи з дітьми студентки відчули, що займаються важливою та потрібною для суспільства справою. Також Fighters відмітили покращення у психоемоційному та фізичному стані батьків, які потребують не меншої підтримки та допомоги.

«Наша праця безсумнівно варта посмішок цих діток. Дивовижно чути від батьків слова подяки та те, що вони справді помічають прогрес та результат. Ми відчуваємо серцем!» – прокоментувала команда.

Фото: команда Fighters

«Відкриті серця» втілено у межах програми UPSHIFT, яку в Київській області реалізує ГО «Агенція локальних ініціатив», за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

UPSHIFT– це глобальна програма UNICEF, яка реалізується у понад 40 країнах світу. Вона надає можливість молоді пройти навчання за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн), отримати менторську підтримку та ресурси, щоб створити власний соціально важливий проєкт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button