Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Maksym Kozlenko

ГО «Пасажири Києва» знайшла водійку трамвая, який нещодавно потрапив у ДТП на Контрактовій площі. Аварія на Подолі відбулася через пошкодження трамваєм неправильно припаркованої автівки.

Водійку, яка в той день працювала на 14 маршруті, звати Тетяна. За її словами, ДТП сталося випадково, при виїзді з Контрактової пізно увечері. Тетяна не помітила пошкодження автомобіля, тому поїхала далі за маршрутом. На трамваї лишилися дрібні малопомітні подряпини.

Пошкоджена трамваєм машина. Фото: Патрульна поліція Києва

Після пошкодження машини поліція склала на Тетяну відповідні протоколи: за статтею про Порушення ПДР, що спричинило ДТП, та за статтею про Залишення місця ДТП. На водійку Audi поліція винесла постанову за статтею про Порушення правил стоянки.

Тоді активісти оголосили збір коштів для компенсації штрафу водію трамвая. Врешті громадській організації вдалося зібрати 35 856 грн. Але тепер «Пасажири Києва» заявили, що поки не збираються виплачувати штраф.

Натомість ГО планує знайти адвоката, щоб разом з представниками «Київпастрансу» оскаржити як грошове стягнення, так і ризик вилучення водійського посвідчення у Тетяни. Про витрати зібраних коштів активісти пообіцяли відзвітувати.

Як зазначають у громадській організації, водії трамваїв часто скаржаться, що біля колій на Контрактовій площі машини постійно паркуються близько до габариту. Тому подібні випадки блокування руху стаються дуже часто.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button