Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

26 березня вийшов новий випуск шоу «Відвал ніг або All інклюзив», в якому його ведучий Олександр Терен і гостя Олександра Заріцька з гурту KAZKA досліджували доступність публічних просторів Києва.

Випробувати на кріслі спуск до Дніпра на Поштовій площі самі не наважилися, тож запросили чемпіона світу з паркуру на швидкість Богдана Колмакова.

З’їжджаючи на кріслі, він упав, а заїхати нагору навіть не зміг. Проблема гранітного пандусу, крім великого кута нахилу, полягає в тому, що тримаючись за один поручень неможливо тримати баланс. Сходинки між площинами пандусу лише заважають.

Читайте також: Для людей з інвалідністю в Україні немає умов. Проте готелі створюють інклюзивні номери – кейси

Загалом рівень доступності українських міст організація Доступно.UA оцінює в 4%, повідомила заступниця керівника організації Наталія Пархитько. У дослідженні, яке не поширювалося на міста-мільйонники, перше місце за інклюзивністю просторів посідав Маріуполь.

За словами Пархитько, зараз запит на доступність зріс у десятки разів: практично щодня до організації за конкультаціями звертаються бізнеси.

Веудучі хотіли витратити п’ять тисяч гривень в одному з закладів на вулиці Сагайдачного, якби потрапили туди без допомоги, й цього не вдалося.

Натомість Різдвяний Кураж приділяє багато уваги інклюзивності. На локації є перекладачі жестовою мовою, психологи. Не працюють сушарки для рук у вбиральнях, щоб не тригерити гучними різкими звуками людей із ментальною інвалідністю або військових.

Також ведучі спробували проїхатися на колісних кріслах Андріївським узвозом і відвідали книгарню Readeat.

Олександр Терен уже знімав випуски про Львів і Буковель. Після виходу випуску про Вінницю міська влада запровадила деякі покращення доступності трамваїв для маломобільних людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button