Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Київська міська прокуратура

Київська міська прокуратура подала до суду обвинувальний акт відносно заступника керівника комунального підприємства, якого звинувачують у вимаганні та одержанні 500 тисяч гривень за асфальтування дороги біля приватного будинку.

Згідно з матеріалами слідства, працівник КП «ШЕУ по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Солом’янського району» вимагав гроші у жительки Києва, яка планувала придбати будинок і заасфальтувати ділянку дороги поруч

Киянка звернулася до комунального підприємства, щоб дізнатись яким чином можна покласти асфальт на дорозі. Але жінку сконтактували з посадовцем, котрий замість укладання офіційного договору запропонував заплатити гроші безпосередньо йому. Як стверджував заступник керівника, таким чином вартість робіт вийшла б меншою.

Фото: Київська міська прокуратура

Асфальтування дороги після проведення замірів заступник КП оцінив у пів мільйона гривень. У процесі слідства отримання незаконних коштів було задокументоване двома етапами: за виконання підготовчих робіт посадовець отримав «аванс» у дві тисячі доларів, а пізніше – ще 425 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали обвинувачуваного під час слідчих дій. Тепер посадовцю може загрожувати до 10 років позбавлення волі, заборона обіймати певні посади, конфіскація майна тощо.

Раніше «Хмарочос» розповідав як чиновник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА вимагав 270 тисяч доларів за дозвіл на пасажирські перевезення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button