Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: Антон Коломєйцев

Під час оголошення результатів архітектурного конкурсу на простір пам’яті Євгена Коновальця у Львові журі рекомендувало переможцям доповнити меморіал зображенням українскього діяча. Про це повідомив головний архітектор міста Антон Коломєйцев:

«Вважаю, що важливо тут мати окрім памʼятника-метафори ще візуальний елемент, що передаватиме власне фізичний образ Коновальця».

Візуалізація: Антон Коломєйцев

Окрім цього, журі надали й інші рекомендації з доповнення проєкту:

  • зробити більше натяків на зброю всередині зброярні, щоб метафора проглядалась максимально швидко;
  • покращити доступність;
  • максимально озеленити «врізану» кишеню за допомогою в`юнких рослин і трави крізь мощення;
  • для надпису використати шрифти Роберта Лісовського – сучасника Коновальця й автора візуальної ідентичності ОУН.

За твердженням Коломєйцева, цей проєкт отримав перемогу на архітектурному конкурсі, оскільки його автори єдині серед інших учасників запропонували закарбувати чітко окреслену ідею мобілізації як буквальний стимул до боротьби за своє майбутнє зі зброєю в руках.

Нагадаємо, що простір пам’яті Коновальця у вигляді зброярні знаходитиметься на території Національного університету «Львівська політехніка». Матеріал буде виготовлений зі сплаву металобрухту від залишків російської техніки. Навколо меморіалу планують облаштувати місця для відпочинку та покращити благоустрій, зокрема додати ще один безбар’єрний доступ до політехніки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button