Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: «Спадщина.UA»

У Львові продають віллу ŁOMNICA, збудовану у 1911 році. Про це повідомила ініціатива «Спадщина.UA». Будівля розташована на вул. Сахарова, 62А та є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Фото: «Спадщина.UA»

У віллі збереглося чимало автентичних деталей: забіжні сходи з перилами, старовинна дверна та віконна столярка з латунною фурнітурою, ґратки, водостічні труби та деякі печі з системою опалення. Навколо будівлі розташований майже історичний парк з десятками багатолітніх дерев, який колись був великим фруктовим садом.

Фото: «Спадщина.UA»

Вілла у стилі романтичного історизму споруджена на історичній ділянці «Вулька», у тогочасній елітній заміській зоні забудови. Раніше на цій території існувало поселення, закладене ще у XVII столітті. Будував віллу архітектор  Кароль Турковський, на спільне замовлення власників земельної ділянки – майбутніх відомих архітекторів Яна Пфайфера та Станіслава Ревуцького.

Фото: «Спадщина.UA»

У 1927-1929 роках будівлю реконструювали для проживання трьох сімей синів Ревуцького. Внаслідок цього вілла отримала три окремі входи та три незалежно сплановані квартири.

На період пошуку нового власника «Спадщина.UA» планує організовувати групові екскурсії з істориком архітектури Тетяною Казанцевою.

Фото: «Спадщина.UA»

Раніше «Хмарочос» розповідав про інший проєкт ініціативи «Спадщина.UA» – перетворення села на Львівщині у центр зеленого туризму. Там команда відновлює старі будинки та продає їх новим власникам або здає в оренду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button