Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23551 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/CF.Heritage.UA

У селі Поморяни на Львівщині запускають інфраструктуру гостинності, яка допоможе перетворити локацію на один із центрів зеленого туризму, — перша хата запрошує гостей на відпочинок.

Ревіталізація села Поморяни — це проєкт ініціативи Спадщина.UA. Засновниця Ганна Гаврилів купляє будинки, ремонтує і продає новим власникам. Більшість — це львів’яни, дистанційні працівники креативної індустрії.

Тепер у селі можна зняти приміщення на короткий термін. Садибу кольору лаврового листя розташовано навпроти Поморянського замку. Це дванадцята хата, відремонтована командою проєкту. Її продали минулого місяця за вісім тисяч доларів.

У будинку є холодильник, пічка з електричною варильною поверхнею, пралка, душ, умивальник і туалет, Wi-Fi. 

Хату можна зняти не менш як на дві доби. Перші дві коштують 1600 гривень, наступні ночі — по 400 гривень за добу.

«Це маленький, проте системний крок до розвитку культурно-туристичного потенціалу маленького містечка з великою історією, про який ми мріяли роками», — зазначають у Спадщина.UA.

У Поморянах є руїни Поморянського замку XVI–XVII століття, мурований бароковий костел Пресвятої Трійці XVIII століття, дерев’яна церква Втечі Матері Божої до Єгипту XVII століття, неоготична ратуша ХІХ століття та краєзнавчий музей зі старожитностями з замку та садиб місцевих мешканців.

Поруч із замком розташовано «Парк XIX століття», який має статус садово-паркової пам’ятки. Там збереглися залишки голландських земляних бастіонів XVII століття і росте 300-річний дуб.

Впродовж століття у Поморянах не було жодних промислових підприємств, тож вода і повітря вважаються одними з найкращих в області.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button