Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: r-v.com.ua

ДБР звинувачує співвласників і менеджмент Riviera Village у забудові території гідротехнічних споруд «Укргідроенерго». Проте судова експертиза засвідчила, що таких порушень немає, повідомляє Forbes Україна.

Земельно-технічна експертиза та експертиза з питань землеустрою була проведена на 52 ділянках, які фігурують у справі. За результатами перевірки, земля котеджного містечка не має обмежень у використанні і не зачіпає ділянки під Хотянівською захисною дамбою.

Також експертиза підтвердила, що цільовим призначенням землі на території Riviera Village є індивідуальне садівництво. Зокрема, ділянки містечка відведені за рахунок земель сільськогосподарського призначення. Попри це там зведені десятки приватних будинків.

Співвласник Riviera Village Сергій Слюсаренко зазначає, що «справа штучно зліплена для корупційного тиску на бізнес».

У листопаді 2023 року ДБР заявило про викриття і затримання учасників злочинного угрупування, які незаконно привласнили землі з гідротехнічними спорудами Київської ГЕС. Крім співробітників і співвласника Riviera Village, фгурантом у справі також став Ігор Мазепа, керівник інвестиційної компанії Concorde Capital.

Слідство наполягає, що дві злочинні організації – Слюсаренка й Мазепи – одночасно та незалежно одна від одної протиправно заволоділи земельними ділянками. В результаті цього держава нібито отримала мільйонні збитки, а Київ опинився на межі техногенної катастрофи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button