Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 301 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Делініатори на вул. Чикаленка 4 квітня. Фото: U-Cycle

У Києві на вул. Євгена Чикаленка навколо притротуарних острівців безпеки п’ятого квітня демонтували делініатори, які були встановлені за день до цього. У ГО «Пасажири Києва» заявили, що дорожні стовпчики прибрали за дорученням директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Вул. Чикаленка 5 квітня після демонтажу делініаторів. Фото: «Пасажири Києва»

Причиною демонтажу нібито стала складність у прибиранні вулиці. Відразу після цього, як стверджують активісти, водії почали залишати свої автівки на острівках безпеки, порушуючи ПДР і перешкоджаючи виїзду з прилеглої території.

«Делінеатори – це єдиний дієвий засіб відокремлення велосмуг, смуг громадського транспорту, трамвайних колій та напрямних острівців від авто на проїзній частині», – зазначили «Пасажири Києва».

Також активісти закликали міську владу активніше встановлювати делініатори на вулицях, де авто блокують рух велосипедів, трамваїв і тролейбусів. А для ефективного прибирання – закупити 100 одиниць тротуарної техніки.

Сліди після демонтажу делініаторів на вул. Чикаленка. Фото: «Пасажири Києва»

За даними іншої громадської організації U-Cycle, найближчим часом дорожні стовпчики на Чикаленка повинні були встановити і на велосмугах. Активісти вважають, що цьогоріч делініатори продемонстрували свою ефективність на Золотоворітській і Рейтерській вулицях, де велоінфраструктура часто потерпала від незаконного паркування авто.

Про те, як на Рейтарській велосмугу додатково відмежували дорожніми стовпчиками, «Хмарочос» розповідав раніше. Тоді делініатори у столиці встановили вперше. Конструкція стовпчиків була створена українським виробником.

Коментарі:

    KGB :

    На Тростянецькій ще встановіть,але надійно забетонуйте,бо вирвуть! Тому що місцеві водії якби могли,то у під’їзд заїжджали б на своїх коритах!

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button