Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Robin Sommer / Unsplash

Попри кліматичні зобов’язання, найбільші економіки світу продовжують вкладати мільярди доларів у видобуток викопного палива в бідних країнах, повідомляє The Guardian за поисланням на дані організацій Oil Change International та Friends of the Earth US.

Протягом 2020-2022 років країни Великої двадцятки інвестували у викопне паливо 142 мільярда доларів. Найбільше вкладалися Канада, Японія та Південна Корея. На видобуток газу спрямовувалися більші кошти, ніж на вугілля та нафту.

Країни Великої сімки зобов’язалися відмовитися від закордонного фінансування викопного палива до кінця 2022 року. Однак дослідники виявили, що Японія продовжувала здійснювати нові інвестиції у викопне паливо за кордоном, принаймні до середини березня 2024 року. Для цього використовували різноманітні лазівки.

Інвестиції складали близько 7 мільярдів доларів на рік. Їх надають державні установи, такі як Японський банк міжнародного співробітництва. Серед нових проєктів, які фінансує Японія, — газове родовище Скарборо в Австралії та газові електростанції в Мексиці.

Так само до кінця 2023 року мільярди доларів надходили від США, Німеччини й Італії. Канада в середньому надавала майже 11 мільярдів доларів, Південна Корея — 10 мільярдів.

За той самий період країни G20 інвестували близько 104 мільярда доларів у розвиток чистої енергетики за кордоном.

«Багаті країни продовжують тягнути час, стверджуючи, що не можуть дозволити собі фінансувати енергетичний перехід, але схоже, що такі держави, як Канада, Корея, Японія і США, не відчувають нестачі державних коштів на викопне паливо, що руйнує клімат», — зауважує Клер О’Манік, аналітикиня Oil Change International.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button