Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: The Village Україна

З радянського сховища у гуртожитку №2 Київського національного університету будівництва і архітектури зробили сучасне укриття. Проєкт організували науково-мистецька платформа «Острів» і студенти КНУБА.

Фото: The Village Україна

Оновлене приміщення функціонуватиме не лише як укриття, а і як соціокультурний осередок. Зокрема, там проводитимуть фотовиставки, зустрічі студентських клубів, музичні заходи й збори студради. З цією метою в укритті також облаштували невелику сцену, ігрову зону з тенісним столом, простір для коворкінгу тощо.

Фото: The Village Україна

Раніше приміщення у підвалі радянського гуртожитку перебувало у напівзруйнованому стані. Спочатку студенти й активісти проводили роботи з демонтажу, а протягом наступних кількох місяців – виготовляли меблі, ремонтували стіни та облаштовували простір. Загалом над оновленням укриття працювали вісім місяців.

За словами співзасновника «Острова», команда прагнула зробити укриття, яке не занепадатиме навіть після закінчення війни. А єдиний спосіб підтримувати таку інфраструктуру в робочому стані на постійній основі – наповнити її функціями, завжди актуальними для мешканців. Також важливим було залучення людей з першого дня робіт, щоб на кожному етапі проєкту існувала активна спільнота.

Фото: The Village Україна

Платформа «Острів» досліджує укриття та працює з кількома приміщеннями у Солом’янському районі уже протягом року. Оновлення укриття у гуртожитку КНУБА стало першим завершеним проєктом.

#TOLOCAR – проєкт, що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини і виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за підтримки Платформи Острів  та у тісній співпраці з українськими та міжнародними партнерами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button