Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Tomasz Hejna LAGOMphoto

Нове крило Великопольського онкологічного центру в Познані звели на місці старої вілли, знесеної у 2021 р. У сучасному лікарняному корпусі з площею 6500 кв. метрів знаходяться амбулаторії, відділення хіміотерапії та операційні.

Простору п’ятиповерхову будівлю спроєктувала варшавська архітектурна студія CAD Architecture. Виразний дизайн нового лікарняного крила відсилає як до модернізму періоду перед Другою світовою, так і до мотивів перших повоєнних десятиліть у вигляді V-подібних консолей.

Фото: Tomasz Hejna LAGOMphoto

Однак загальна масивність будівлі та її оздоблення характерні саме для сучасного стилю. Інтер’єри були розроблені спеціально для позитивного впливу на самопочуття пацієнтів. Наприклад, на останньому поверсі знаходиться сад з видом на історичну частину міста.

Фото: Tomasz Hejna LAGOMphoto

Вілла 1933 р. була вилучена з реєстру історичних пам’яток і знесена для розширення лікарні. Загальна вартість інвестицій у розбудову склала понад 136 мільйонів злотих. Більша частина суми надійшла з бюджету Великопольського воєводства.

Знесена вілла. Фото: Tomasz Hejna LAGOMphoto

Нещодавно «Хмарочос» розповідав як у Познані розпочали реконструкцію зупинки громадського транспорту. ЇЇ територію озеленять, а стіни вкриють в’юнкими рослинами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button