Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проєкт 345 North Morgan, Чикаго. Архітектори: Eckenhoff Saunders. Фото: Kendall McCaugherty

Американська Асоціація цегляної індустрії (BIA) обрала 44 проєкти споруд із цегли. «Хмарочос» пропонує ознайомитися з п’ятьма найцікавішими.

BIA було засновано у 1934 році, а з 1989-го ця асоціація оголошує найкращі цегляні проєкти року в дев’яти категоріях.

Ейс Готель Торонто

Крім цього вручають окрему нагороду за майстерність, якою відзначають одного майстра або команду, що виконали цегляну кладку особливо вправно й винахідливо. Цьогоріч таку нагороду одержали будівельники готелю «Ейс» у Торонто.

Ace Hotel Toronto. Фото: Scott Norsworthy

Будівлю готелю, яка також стала переможцем у категорії «Комерція», спроєктувало канадське бюро Shim-Sutcliffe Architects. Сучасний фасад будівлі має криволінійні арочні елементи, підкреслені складною цегляною кладкою.

Арт-центр TIC

Мистецький центр TIC у Гуанчжоу, Китай, спроєктований DOMANI має двошаровий екстер’єр, який поєднує технологію навісного фасаду з ажурною керамічною решіткою.


Мистецький центр TIC. Фото: Vincent Wu

У проєкті використано багато цегли: нею, зокрема, вимощено простір перед будівлею, центром якого є круглий басейн з оглядовою платформою.

Мистецький центр TIC. Фото: Vincent Wu

Будинок-Полотно

Приватний будинок у Торонто, спроєктований архітектурним бюро PARTISANS для колекціонера мистецтва, звідки й назва проєкту.


Canvas House. Фото: Teddy Shropshire, Younes Bounhar

Складна цегляна кладка імітує рух театральної завіси. Ще одне джерело натхнення архітекторів — картини американського абстракціоніста Ларрі Пунса.

Canvas House. Фото: Teddy Shropshire, Younes Bounhar

Житловий будинок у Бостоні

Житловий будинок із червоної цегли на 80-й Террас-стріт у Бостоні, США, спроєктований Zephyr Architects, містить дев’ять просторих квартир та офісний простір. Повороти площ фасаду не лише створюють декоративний ефект, але й забезпечують затінок для вікон.

Міський сад у Хохутлі

Мексиканське місто Хохутла сильно постраждало від землетрусу в цьому регіоні, що стався у 2017 році. Чимало публічних просторів було знищено. Архітектори Estudio MMX спроєктували міський сад із цегляними арками.

Цей сад поєднує відкритий простір площі та об’єкти, які укривають: галереї та дерева. Площа також у затінку завдяки деревам на кожному з чотирьох кутів.

Структура арочних галерей створює цікаві геометричні ефекти: залежно від позиції глядача міняються лінії, криві та гострота кутів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button