Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Суспільне Культура / Катерина Яковленко

Український павільйон на Венеційській бієнале, одній з головних виставок сучасного мистецтва у світі, в межах промокампанії створив карту бомбосховищ. Мапу з укриттями роздають відвідувачам заходу.

Одне з бомбосховищ, помічене на карті, розташоване неподалік від Українського павільйону.

Опис до мапи, яка також доступна в онлайн-форматі, зазначає:

«Після Другої світової війни бомбосховища стали пережитками минулого. Однак в Україні з 2022 року через постійні російські ракетні обстріли по всій території бомбосховища знову стали важливим прихистком для людей. Знання про найближче укриття перетворилося на питання життя і смерті».

Творці мапи укриттів у Венеції прагнули нагадати світу про крихкість миру та можливість насолоджуватися мистецтвом й мирним життям доти, доки міжнародна спільнота залишається об’єднаною в підтримці України у війні проти російських окупаційних військ.

У 2024 році Венеційська бієнале зосереджена на показі сучасних та історичних творів, які відображають тему «Іноземці скрізь». Також на виставці присутні роботи квір-митців і представників корінних народів. Адже важливим аспектом цього року є спеціальні проєкти, що зосереджені на активізмі й деколонізації та відображають сучасні соціальні й культурні питання.

Раніше «Хмарочос» розповідав, що Україну на 60-й Венеційській бієнале презентуватимуть чотири арт-проєкти, об’єднані в концепцію «Плетіння сіток». Метафора плетіння маскувальної сітки охоплює ідею спільної дії, горизонтальної організації та єднання різних досвідів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button