Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23511 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/jocelyne.reigner

У місті Нант встановили радари для перехожих, які фіксують швидкість бігу та заохочують прискорюватися, повідомляють французькі медіа.

Ідея належить двом молодим підприємцям, які заснували компанію Coureurs і самі є бігунами. Вони помітили, що підлітки нерідко розважаються, пробігаючи біля радарів для фіксації швидкості автомобілів і змагаючись одне з одним.


Фото: Clotilde Fourrier / coureurs.club

Радари для перехожих фіксують швидкість від 8 км/год, а верхній поріг становить 35 км/год. Вони працюють на сонячних панелях. Наприкінці зими їх встановили у двох локаціях Нанта.

Пристрої також рахують, скільки разів люди пробігли повз них — за перший місяць після встановлення налічили п’ять тисяч бігунів.

Фото: Clotilde Fourrier / coureurs.club

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button