Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23523 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Криміналісти на місці злочину, 2021 рік

Двох чоловіків, які підпалили бездомного у закинутій будівлі на Виноградарі, засудили до 14 років позбавлення волі, повідомляє пресслужба Київської прокуратури.

У травні 2021 року двоє молодих киян вирішили «покарати» бездомного, який жив у недобудові на вулиці Гонгадзе за те, що той нібито образив пасинка одного з них. Спільники прийшли до будівлі, знайшли чоловіка й почали його бити, завдаючи ударів, навіть коли жертва вже впала та перестала чинити опір.

Потім облили бездомного бензином і підпалили. Той дістав 80% опіків тіла та помер у лікарні.

«Віталію був 41 рік, і він жив у недобудові Будинку культури, — розповідав LB.ua волонтер Юрій Ліфансе. — Колись, ще до втрати дому, так само жив у цьому мікрорайоні. П’ятого травня він був напідпитку і посварився з місцевим хлопчиком».

Віталій влаштувався працювати двірником, і його перший робочий день мав би бути наступного дня після смерті.

«Малий пожалівся вітчиму, і той з другом побили Віталія, облили бензином і підпалили. Чоловікам — 19 і 23 роки. А потім просто пішли додому, — повідомив Ліфансе. — Віталій виповз із недобудови, хтось викликав поліцію».

Нападників затримали за дві години, коли ті вечеряли вдома.

Нападники після затримання. Зараз їм 21 і 26 років

У поліції тоді розповідали сайту Сьогодні, що загиблий бездомний чоловік навіть не ображав хлопчика: «Коли почув галас і дитячий голос у своєму притулку, то просто зробив зауваження».

У пам’ять про загиблого «Спільнота святого Егідія» організувала молитву. Місцеві діти принесли бузок і каштани, прийшли бездомні, сусіди й сусідки — майже пів сотні людей.

Нападників судили за п. 4, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу — умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з особливою жорстокістю.

У суді один з обвинувачених свою провину не визнав, інший — визнав частково.

Бездомні в Україні часто стають жертвами жорстоких убивств. Були випадки, коли підлітки живцем спалювали людей заради розваги.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button