Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Vladyslav Tobolenko / Unsplash

Україна навряд пройде піки споживання в липні-серпні та взимку без обмежень навіть за помірковано-оптимістичного сценарію, повідомив Forbes директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

«За найгіршого сценарію доступ до електрики буде відсутній протягом 4-6 годин на добу. Але апокаліпсису не буде», — додав він.

У березні-квітні Україна втратила 7 ГВт теплової та гідрогенерації електрики через російські удари. Так, Укргідроенерго втратило близько 1,5 ГВт — це 35% потужності. Втрати у тепловій генерації — до 5,2 ГВт, частина обладнання ТЕС знищено повністю, і його відновлення не має сенсу. За попередніми оцінками, до зими можна відновити 2 ГВт теплової генерації, зазначає Харченко.

Україна може пройти зиму без відключень за умов: теплої зими, максимального відновлення, максимального навантаження атомних електростанцій і наявності в ЄС надлишку енергії для імпорту.

За словами Харченка, відключення могли б відбуватися по всій країні вже зараз, якби не аварійні обмеження в Одеській, Дніпропетровській та Харківській областях.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button