Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Maksim Zhashkevych / Unsplash

Стан конструкцій і комунікацій на Поштовій площі критичний і потребує негайної перевірки, заявили члени тимчасової парламентської комісії з оцінки діяльності влади Києва, повідомляє Укрінформ.

Ще в експертному висновку за 2015 рік було вказано, якщо не зробити дренаж, станеться деформація тунелів метро, наголосила депутатка Ганна Бондар. Ситуацію ускладнює високий рівень ґрунтових вод, просідання ґрунту та зсуви з боку Володимирської гірки.

Це може загрожувати безпеці людей, які проходять або проїжджають площею.

У небезпеці перебувають і археологічні знахідки, задля збереження яких зупинили будівництво ТРЦ під Поштовою площею.

«Міська влада зобов’язана зробити всі заходи, які унеможливлюють катастрофу, що насувається», — заявив депутат Олександр Аліксійчук.

Найближчим часом метрополітен планує почати капітальні ремонти сусідніх із «Поштовою» станцій «Тараса Шевченка» та «Почайна», однак запевняє, що рух поїздів не зупинятимуть.

Експерт із міської мобільності Дмитро Беспалов сумнівається, що такі роботи можна виконати без зупинки руху: «Якщо там дійсно є просідання, дійсно є пошкодження конструкцій, то складно уявити, як їх можна замінити, полагодити, підсилити, але при цьому не перекривати рух, тобто робити це кілька годин вночі. Можливо, мова йде про те, що не хочуть перекривати рух повністю, але організують човниковий рух»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button