Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Сергій Спінул

На площі Калічанській у Вінниці розквітли сакури. Кілька років тому на цьому місці була автомобільна парковка. Фото опублікував радник міського голови з питань сталої мобільності Віктор Перлов.

Від 2016 року на площі проклали нові трамвайні колії, за тезнологією «оксамитового шляху», що передбачає відсутність вібрацій та шуму. 

Фото: Сергій Спінул

Дорожній рух реорганізували: в деяких місцях звузили проїжджу частину для автомобілів, відокремили смугу громадського транспорту гумовими делінеаторами.

Фото: Сергій Спінул

Зміни викликали супротив вінницьких автомобілістів. Ті запустили петицію за звільнення Перлова — йому, зокрема, закинули те, що він, можливо, не їздить на машині. Радник, своєю чергою, відповів, що «всі ці розмови, можливо, не виникали б, якби люди орієнтувались не тільки на те, як їм зручно за кермом, а враховували, що більшість містян користуються громадським транспортом».

Фото: Сергій Спінул

До 2022 року площа мала назву на честь Гагаріна. Нова назва — історична, походить від назви місцевості та річки Каліча, що, своєю чергою, пов’язано або з «мандрівними каліками», або з каліцтвами, які можна було дістати на цій дорозі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button