Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 325 днів. За цей час ми опублікували 23821 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Для тих, хто збирається вступати до магістратури, одна з обов’язкових умов – успішне складання ЄВІ з англійської мови. Як саме досягти успіху у цьому, розповімо далі. З нашої статті ви дізнаєтесь про головні особливості такого іспиту, правила, що діють у 2024 році, та отримаєте корисні рекомендації з підготовки до нього.

Запишіться на курси ЄВІ з англійської мови до SpeakWell.ua! Ефективні методики, досвідчені викладачі та індивідуальний підхід допоможуть вам успішно скласти єдиний вступний іспит у 2024 році.

Що потрібно знати про ЄВІ з англійської?

ЄВІ (єдиний вступний іспит) – стандартний тест на перевірку знань для студентів, що вступають до магістратури. Він розроблений на базі ЗНО та складається з двох частин:

1) ТЗНК – перевірка вміння логічно, критично та аналітично мислити, рівня розвитку комунікативних навичок;

2)  тестування з англійської.

Друга частина іспиту схожа за структурою на НМТ, тільки на складання ЄВІ студенти отримують менше часу (45 хвилин замість 60).

Перевірка знань з англійської мови складається з таких головних блоків:

  • читання – надається один з 11 варіантів текстів, і необхідно, враховуючи його зміст, виконати певні завдання, щоб продемонструвати, наскільки добре студент читає англійською та розуміє прочитане;
  • використання мови – виконується 19 завдань на вибір слова та граматичної форми, що дозволяють перевірити здатність використання англійської у різних контекстах та потребують наявності багатого лексикону і високого рівня знань у граматиці.

Як буде організований єдиний вступний іспит у 2024 році?

Щоб пройти ЄВІ, потрібно попередньо зареєструватись. Зробити це можна через приймальну комісію свого навчального закладу або в УЦОЯО до 29 травня. Запрошення на тестування повинно надійти до 17 червня, а саме воно буде призначено з 24 червня по 15 липня. Інформація про результати надійде протягом 5 днів, тобто до 20 липня.

Якщо іспит був успішно складений минулого року, можна повторно його не складати. Допускається використання результатів ЄВІ за 2023 рік під час вступу у 2024.

Мінімальна кількість балів – 3, максимальна – 30. За 200-бальною системою це 100 та 200 балів. Для участі у конкурсі потрібно отримати не менше 5.

Тестування проводиться в електронному вигляді за допомогою комп’ютерної техніки.

Як підготуватися до ЄВІ з англійської мови?

Запорукою успіху у такому іспиті є систематична підготовка до нього. Потрібно ретельно планувати навчання, регулярно практикуватись, використовувати різні джерела інформації та дотримуватись низки інших правил.

Планування 

Перш ніж починати навчання, варто розробити розклад. Так буде простіше розподілити свій час та зосередитись на підготовці до тестування. Плануйте так, щоб заняття були регулярними та досить інтенсивними, і намагайтесь не відходити від плану. Працюючи над стратегією підготовки, враховуйте свої слабкі та сильні сторони.

Підготовка до ЄВІ з англійської мови за допомогою освітніх ресурсів

Другий секрет успіху – використання різних джерел інформації. Це можуть бути підручники, аудіо, відеоматеріали, онлайн-курси тощо. Доступно чимало ресурсів з освітніми матеріалами, за допомогою яких можна значно підвищити ефективність підготовки. Такий підхід допомагає не втрачати зацікавленості у вивченні мови. Навіть коли немає можливості відвідувати оплачувані курси та платити за послуги репетитора, не слід втрачати надію на високі бали на іспиті. У мережі безліч ресурсів, які абсолютно безкоштовно надають доступ до інформації, потрібної для вивчення іноземної мови та підготовки до тестування. Коли обиратимете їх, звертайте особливу увагу на ті, що підходять вам за стилем навчання. 

Регулярна практика

Не дозволяйте собі розслаблятись. Підготовка має бути постійною. Оптимально по 4-5 занять невеликої тривалості (15-30 хвилин) на тиждень. При цьому слід приділяти увагу всім навичкам, але найбільше читанню. Це основа всього іспиту. Тому якомога більше читайте тексти різної тематики (художні твори, наукову літературу, публіцистику) та намагайтесь зрозуміти зміст прочитаного.

Перевіряється також знання граматики та лексики, але приділяти їм занадто багато уваги не варто. Помилково вважати, що цих знань буде достатньо для засвоєння будь-якого тексту. Необхідна велика практика читання та розвинуте аналітичне мислення. Активно читаючи, ви зможете побачити, як саме лексичні та граматичні правила застосовуються на практиці. А це запорука легкого виконання завдань з використання англійської.

Тестів на вміння розмовляти англійською, сприймати її на слух та писати на іспиті немає.

Тренувальні тести

Щоб зрозуміти, що на вас чекає на іспиті, та перевірити свій рівень знань, варто потренуватись. Для цього є спеціальні демонстраційні тести, розміщені на офіційному сайті тестування. Знаючи формат випробування, ви будете значно менше хвилюватись під час ЄВІ. 

Коли ви дізнаєтесь, яка у тестування структура, скільки розділів, які завдання потрібно пройти та які вимоги встановлені для успішного проходження, це дозволить сконцентруватись на головних аспектах. Ви зможете краще розподілити час, виділений на підготовку, та зосереджено вивчати найважливіше.

В процесі підготовки час від часу проходьте повторні тестування для оцінки прогресу у навчанні, постійно змінюючи їх та підвищуючи складність. Звертайте увагу на те, у чому ви помиляєтесь, та посилюйте навчання у цих питаннях.

Залучення однодумців

Щоб обмінюватись досвідом та отримувати корисні поради від інших вступників магістратури щодо підготовки до ЄВІ з англійської мови, можна спілкуватись з ними на тематичних форумах та брати участь у групових обговореннях. Готуючись до будь-якого іспиту, важливо отримувати підтримку. Якщо ви будете усвідомлювати, що не одні, це значно полегшить подолання перешкод на шляху до своєї мети. Крім того, вступники минулих років можуть поділитись своїм цінним досвідом. Але не варто повністю проектувати його на себе, адже завдання, які комусь давались важко, цілком можуть виявитись простими для вас, і навпаки.

Достатня тривалість навчання

Підготовку варто починати заздалегідь. Якщо у вас залишиться замало часу, засвоїти всі необхідні матеріали не вдасться. Неможливо у стислі терміни навчитись добре читати, досконало вивчити лексику та граматику.

Отже, ми розглянули, як підготуватися до ЄВІ з англійської мови. Цей іспит може здаватись надскладним випробування. Але за допомогою наших порад ви напевно зможете скласти його успішно та вступити до магістратури. 

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button