Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 326 днів. За цей час ми опублікували 23821 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: Львівська міська рада

У Шевченківському районі Львова збудують житловий комплекс для військовослужбовців. Також проєкт передбачає облаштування спортзалу, який буде доступним і для військових із сусідніх будинків. Для цього Львівська міськрада вирішила зняти мораторій на будівництво у мікрорайоні Під Голоском.

Житловий комплекс матиме дворівневий підземний паркінг, розрахований на 315 паркомісць. Будинки плануються від шести до дев’яти поверхів. А між кварталами створять пішохідну зону та двір без автомобілів. Як видно з візуалізацій проєкту, на фасаді будівель зроблять зелені насадження.

Візуалізація: Львівська міська рада

З 225 квартир у комплексі 75 буде надано учасникам кооперативів «Преміум Голоско» й «Український доброволець» з наступними умовами: кожен отримуватиме 40 кв. метрів безкоштовно і ще 10 кв. метрів за ціною по 600 доларів за кв. метр. Тобто житло можна буде придбати за собівартістю.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування, це рішення дозволить значній частині військовослужбовців отримати квартири і покращити свої житлові умови.

Візуалізація: Львівська міська рада

У власність міста для обладнання спортзалу перейдуть 200 кв. метрів будівлі.

Нещодавно «Хмарочос» розповідав, що на Київщині будують інклюзивне містечко для військових з інвалідністю та їхніх родин. Понад пів сотні будинків розташовані серед хвойного лісу на березі озера.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button