Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 47 днів. За цей час ми опублікували 24420 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Рівненська АЕС. Фото: www.uatom.org

Найближчими днями «Енергоатом» почне ремонтувати ще один енергоблок-тисячник АЕС, через що дефіцит генерації може збільшитися. Однак ремонтні роботи дозволять максимально скоротити тривалість відключень електроенергії восени.

В.о. голови правління «Енергоатома» Петро Котін зазначив, що протягом останніх місяців «Енергоатом» завершив ремонт трьох енергоблоків потужністю 2420 МВт. Внаслідок цього АЕС виробили понад 171 мільйон додаткових кВт⋅год електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши відключення світла у червні. Також загальна тривалість ремонтів була зменшена на 22 доби від запланованого проміжку часу.

Цьогоріч ремонтні роботи проводять на восьми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. Планово-попереджувальні ремонти АЕС необхідн, щоб забезпечити експлуатацію ядерних реакторів. Зазвичай їх здійснюють у теплий сезон для максимального використання потужності атомної генерації під час осінньо-зимового періоду.

На Запорізькій АЕС ремонтні роботи не проводяться через російську окупацію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button