Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 336 днів. За цей час ми опублікували 23882 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація вулиць після реконструкції. Джерело: LVIV.MEDIA.

У Львові проведуть реконструкцію вулиць Мазепи та Грінченка коштом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). На це ЄС виділить 9,8 мільйони євро кредиту терміном на 20 років, як пише LVIV.MEDIA. На вулицях створять безбар’єрний простір і облаштують нові смуги руху.

Візуалізація вулиць після реконструкції. Джерело: LVIV.MEDIA.

Окрім кредитних коштів, місто самостійно виділить 3,7 мільйони євро, оскільки реконструкція потребує залучення 13,5 мільйонів євро. Таке рішення зумовлене розташуванням у Шевченківському районі найбільшого в місті комплексу лікарень, зокрема дитячих. На їхній базі формується екосистема «Незламні». Також через ці вулиці пролягає шість міських автобусних маршрутів, один тролейбусний і приміські маршрути.

Візуалізація вулиць після реконструкції. Джерело: LVIV.MEDIA.

У процесі реконструкції на вулицях:

  • забезпечать безбар’єрний простір, зокрема обладнають пандуси на зупинках;
  • між смугами громадського та приватного транспорту облаштують зупинки «острівного» типу, завдожки 35 метрів;
  • збільшать кількість смуг руху до чотирьох або п’яти;
  • облаштують пішохідні переходи;
  • створять зелені зони;
  • облаштують 148 паркомісць;
  • створять велосмугу шириною.

Реалізувати проєкт мають до 2027 року. Погашення кредиту відбуватиметься частковими платежами двічі на рік відповідно до графіка. Перший платіж має бути через 60 днів після отримання транша. Кошти повертатимуть за допомогою надходжень від діяльноті «Львівавтодору» та з інших джерел.

Візуалізація вулиць після реконструкції. Джерело: LVIV.MEDIA.

Детальніше про проєкт «Незламні» ми розповідали раніше. Це найбільший реабілітаційний центр, який комплексно допомагає пацієнтам у відновленні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button