Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 65 днів. За цей час ми опублікували 24558 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/maieznachennia

Команда фонду «Має значення» призупиняє проєкт із реставрації історичних вивісок у Києві.

Пояснюють тим, що відновлення ретро-вивісок в інших районах, крім центру та Подолу, навряд чи отримає достатню підтримку та збере необхідне фінансування.

«Дослідивши понад 60 вивісок у столиці, ми дійшли висновку, що цінними для громадськості є далеко не всі. Найбільшу вагу мають ті, з якими місцеві та гості найбільше взаємодіють, — територіально це Поділ і центральна історична частина Києва, — розповідають у фонді. — Саме тому наш проєкт і мав такий приголомшливий успіх на старті у 2023 році».

За цей час фонд реставрував чотири вивіски: «Квіти», «Кольорове фото», «Молоко» і «Перукарня». Ще дві вивіски — «Перукарня» на вулиці Межигірській та «Автостанція Поділ» на Нижньому Валу — все ще збираються відновити, щойно отримають дозвіл власників. Також хотіли би відновити єдину історичну неонову вивіску — «Мисливець» на Нестеревському провулку.

«Щодо решти — приголомшливих вивісок у районі ДВРЗ, Троєщини, Солом’янському чи Голосіївському, — нам не вистачить ні підтримки населення, ні коштів, ні можливостей донести цінність», — зазначають у фонді.

Водночас «Має значення» планує запустити аналогічний проєкт із реставрації старих вивісок у Львові.

«Має значення» — ініціатива активістів із Маріуполя. У рідному місті вони займалися відновленням історичних дверей. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button